Onze Sporten

Handboogsport

Schermsport

Schietsport

Schuilt er in u een Robin Hood ? Iemand die zijn doel ziet en ook raakt ? Aan het einde van de workshop boogschieten weet u het.

Na een korte introductie van de verschillende boogtypen en disciplines binnen het handboogschieten gaan we van start met het oefenen van de techniek. U gaat schieten met een recurveboog. Hetzelfde type waarmee ook op de olympische spelen wordt geschoten.

Onder begeleiding worden de eerste pijlen richting het doel geschoten. Met aanwijzingen van de instructeur verbetert in korte tijd uw resultaat en leert u de fijne kneepjes ‘van het vak’.

Vaak eindigen we met een ballonnen competitie, maar schiet u liever zonder keiharde competitie ? Dat kan uiteraard uit. Boogschieten kan ook heel ontspannend zijn.

Voor de sportievelingen is een schermclinic dé kans om kennis te maken met deze mooie en intensieve vechtsport.

In ongeveer 1,5 uur wordt de schermsport niet alleen gepresenteerd, maar doet u meteen mee. Na een korte introductie van de verschillende disciplines binnen het schermen gaan we aan de slag met de discipline Sabel.

We beginnen met een aantal oefeningen om de basishandelingen onder de knie te krijgen. Hierna is het tijd voor uw eerste echte oefenduel. U groet uw tegenstander en de strijd kan beginnen. Schermen is een hoffelijke sport dus aan het einde van de partij wordt wederom gegroet en schudt u elkaar de hand.

U bent nu klaar voor het eindtoernooi waarin we op zoek gaan naar de enige echte d’Artagnan van de groep.

Nieuw in ons aanbod zijn de schietsport clinics die we in samenwerking met schietvereniging De Hoven (Zutphen) aanbieden.

Binnenkort meer informatie over onze schietsport clinics

Belangrijke informatie

  • Maximale groepsgrootte: 30 personen
  • Grotere groepen in overleg mogelijk
  • Duur: 1.5 – 2.5 uur (afhankelijk van groepsgrootte)

Belangrijke informatie

  • Maximale groepsgrootte: 20 personen
  • Grotere groepen in overleg mogelijk
  • Duur: 1.5 uur

Belangrijke informatie

  • Maximale groepsgrootte: 12 personen
  • Duur: ong 1.5 uur