Introductie
Mijn passie voor sport

‘Van huis uit’ ben ik gediplomeerd schermleraar.

Met de schermsport ben ik al bijna 30 jaar bezig. Inmiddels ben ik ook al bijna 15 jaar fanatiek boogschutter met voorkeur voor de traditionele tak van het boogschieten. In 2020 ben ik (eindelijk) begonnen met de schietsport.

Duelleren.nl is ontstaan uit de vele aanvragen bij de diverse sportverenigingen om clinics te verzorgen.

Met Duelleren.nl wil ik graag voor midden en oost-Nederland de schermsport, de handboogsport en vanaf 2020 ook de schietsport aantrekkelijker en toegankelijker maken.

In samenwerking met Schietvereniging De Hoven worden onze schietsport clinics aangeboden.

Kennismaken met deze sporten kan op verschillende manieren. Op aanvraag worden workshops/clinics/trajecten gegeven, maar ook demonstraties kunnen verzorgd worden.

Schermsport

Na vele sporten uitgeprobeerd te hebben ben ik uiteindelijk bij het schermen uitgekomen. Dat is inmiddels 35 jaar geleden. Deze mooie (vecht)sport heeft mij vanaf het begin geboeid. In Nederland wordt de sport helaas niet veel beoefend. Voor de wedstrijden moest ik dus al vrij snel ‘over de grens’.

Door studie heb ik de sport zelf niet heel lang genoeg kunnen beoefenen, maar na die studie heb ik het schermen weer ‘opgepakt’ als trainer. Mijn trainersopleiding heb ik voornamelijk in het buitenland mogen doen.

Mijn kennismaking met de handboogsport was toevallig. Bij een bevriende sportvereniging zocht ik een activiteit voor de seizoensafsluiting van het schermen. Ik kwam uit bij het handboogschieten.

Handboogsport

Schietsport

Als trainer voor het onderdeel Schermen bij de Moderne Vijfkamp kwam ik aanraking met het onderdeel schietsport, het schieten met luchtpistool.